Sunday, May 27, 2012

ΟΠΟΙΟΣ νομίζει πως λεφτά στο εξωτερικό βγάζουν μόνο οι Έλληνες κάνει μεγάλο λάθος. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τον πανικό...

Πηγή: Express.gr
ΟΠΟΙΟΣ νομίζει πως λεφτά στο εξωτερικό βγάζουν μόνο οι Έλληνες κάνει μεγάλο λάθος. Από ανεπίσημες πληροφορίες μαθαίνουμε πως στην Ελβετία αυτό τον καιρό κάθε πολίτης –συνήθως καθημερινός, μικρομεσαίος, απλός αποταμιευτής– χωρών της ευρωζώνης ξεφορτώνεται τα ευρώ του (ή μέρος αυτών) και ανοίγει λογαριασμούς καταθέσεων σε ελβετικά φράγκα. Ακόμη και μία αξιοπρόσεκτη μερίδα Γερμανών ξεφορτώνονται ευρώ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αφρόνων (επιεικής έκφραση) ενεργειών μιας φούχτας Ευρωπαίων αξιωματούχων και κυρίως των μύδρων που εξαπολύουν κατά της Ελλάδας, επειδή μια μειοψηφία 17% (του 65% που ψήφισε) ενός «κρατιδίου» απειλεί ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις των υπογραμμένων συμφωνιών.
Αυτό είναι το πρακτικό δείγμα της δέσμευσης και του σεβασμού στο κοινό νόμισμα που αποφάσισαν οι λαοί να αποδέχονται μεταξύ τους, για να μη φτάσουν ποτέ πια σε αλληλοσφαγές. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κυβερνήσεων στην πρώτη κρίση που αντιμετωπίζει το νόμισμα, το οποίο υποτίθεται πως προστατεύουν και διαχειρίζονται με σύνεση και συνέπεια. Φανταστείτε σε μια παρόμοια περίπτωση κρίσης οι Αμερικανοί να διανοηθούν να ξεφορτώνονται τα δολάριά τους και να καταφεύγουν στο ευρώ!

Η στήλη δεν επιθυμεί στο παρόν να μπει στην ουσία των δεσμεύσεων και των συμφωνιών της χώρας μας, οι οποίες απειλούνται με ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση ή άλλως πώς καταπάτηση. Είναι αυτονόητο ότι αυτές πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, διαφορετικά γκρεμίζεται το παγκόσμιο οικοδόμημα πίστης και συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη. Δεν μπορούμε όμως να περάσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι κάθε λογής ανερμάτιστος αναλυτής, πολιτικός, οικονομολόγος, τραπεζίτης ή και άσχετος δημαγωγεί μέσα από τις ανά τον κόσμο τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες με αμελέτητες βλακείες περί εξόδου της Ελλάδας ή παραμονής της και κάθε άλλη παραλλαγή πιθανών σεναρίων. Έχουμε ακούσει χιλιάδες απόψεις. Ό,τι και να συμβεί στο μέλλον κάποιος τελικά θα πέσει κατά τύχη μέσα. Η ρουλέτα της αναγκαιότητας να συνεχισθεί η ζωή κάποιον θα δικαιώσει, όποια σαχλαμάρα και να λέει σήμερα. Σαχλαμάρα ή όχι όμως, ολόκληρος ο κόσμος ζει μέρες τρέλας και πανικού.

Αλλού όμως θέλουμε να καταλήξουμε σήμερα: Στην ευθύνη των ισχυρών Ευρωπαίων που επιδίδονται σε απίστευτης ελαφρότητας παραινέσεις προς τον ελληνικό λαό! Αντί να ασχολούνται με την εφεύρεση λύσεων και πρακτικών παρεμβάσεων σύμφωνα με τις αναφυόμενες πανευρωπαϊκές τάσεις, αρχίζουν και τελειώνουν με μαθήματα συνετισμού της Ελλάδος. Και όσο δυναμώνουν τη διδακτική τους πειθώ, τόσο ενισχύουν αυτό που απεύχονται. Ο απλός Έλληνας ψηφοφόρος αναρωτιέται μήπως πραγματικά κρύβεται κάτι πολύ ανησυχητικό για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες, για να έχουν όλοι καταπιαστεί καθημερινά με το κρατίδιό μας.

του Κώστα Λουρόπουλου

express gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin