Saturday, July 14, 2012

Σκοπιανό: Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία....

Εδώ και μερικά χρόνια εισέρχονταν στον ελληνικό χώρο φορτηγά αυτοκίνητα με το αυτοκόλλητο ΜΚ (Μακεδονία) δίχως την αντίστοιχη επικόλληση του ακυρωτικού FYROM από τις αρχές στα σύνορα. Τα ΙΧ και τουριστικά ήταν ελάχιστα.

 Τα τελευταία όμως δυο χρόνια πλήθος ΙΧ και τουριστικών λεωφορείων εισέρχονται από τα σύνορα με εμφανή τα διακριτικά ΜΚ (Μακεδονία). 
Ιδίως αυτό το καλοκαίρι με την εφαρμογή της ενσωμάτωσης  των διακριτικών ΜΚ στις ίδιες τις πινακίδες από 20-2-2012.
Παρόλο που η απόφαση αυτή της κυβέρνησης των Σκοπίων συνέπεσε σε μια περίοδο χαλάρωσης στην χώρα μας λόγω των μεταβατικών κυβερνήσεων και των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, θα περίμενε κανείς μια κάποια στο ελάχιστο αντίδραση από τα αρμόδια όργανα ώστε να μην απασχολείται η κεντρική κυβέρνηση με τέτοιου είδους λεπτομέρειες στην εφαρμογή των Νόμων. Ιδίως όταν η σωστή εφαρμογή έχει εθνικές συνέπειες και με δεδομένη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όπου η χώρα μας καταδικάστηκε για λεπτομέρειες και εγκληματική αμέλεια στην ποιότητα των αντιδράσεων στις σκοπιανές προκλήσεις.

Η επικόλληση λοιπόν του  σήματος επιφύλαξης/ακύρωσης, με δεδομένο το πλήθος σκοπιανων ΙΧ να έχουν ενσωματωμένο το ΜΚ, άσχετα αν ισχυρίζονται ότι είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την χώρα μας  σε επίπεδο διωκτικών αρχών και πολιτών  να αποδείξει (η Ελλάδα)  ότι:
  • 1. Εφαρμόζει τα δικαιώματα της και σε επίπεδο εκτελεστικών οργάνων- πολιτών χωρίς τις κούφιες "διπλωματικονομικίστικες" λεκτικές αντιδράσεις των κεντρικών οργάνων της εξωτερικής πολιτικής
  • 2. Σε κάθε πρόκληση των σκοπιανών ακολουθεί και το τίμημα για την χώρα τους χωρίς καμία έκπτωση.
  • 3. Οι Ευρωπαίοι θα δοκίμαζαν το αντίτιμο της πρόκλησης  διαμέσου της καθυστέρησης στα σύνορα κατα  την ολοκλήρωση επικόλλησης του σήματος "FYROM" στα προπορευόμενα σκοπιανά αυτοκίνητα. Θα διαπίστωναν , έστω και σε αυτό το επίπεδο, ότι το πρόβλημα του ονόματος δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά, κάλλιστα, αν ενεργήσουμε σωστά, είναι και δικό τους
  • 4. Τέλος, οι Έλληνες μετανάστες που γυρίζουν καλοκαίρι στην πατρίδα για διακοπές θα έβλεπαν ότι επιτέλους κάτι αλλάζει εδώ. Αρχίσαμε να σεβόμαστε εαυτούς και Ιστορία χωρίς τυμπανοκρουσίες και κραυγές.

#Ακολουθεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα φωτογραφιών που αποδείχνει:

1. Υπάρχουν και κάποιοι στα σύνορα που μπαίνουν στον κόπο να τοποθετήσουν το σήμα "FYROM" δίπλα στην πινακίδα ΜΚ.
2. Μεγάλο είναι το πλήθος αυτών που δεν έχουν το αυτοκόλλητο. Συντριπτικό είναι το ποσοστό, 80-90%. Από προσεκτικό έλεγχο δεν διακρίνονται σημάδια αποκόλλησης, οπότε ο ισχυρισμός ότι τα βγάζουν οι σκοπιανοί όταν απομακρύνονται από τα σύνορα δεν ευσταθεί. Σε κάθε περίπτωση, και να τα βγάζουν, σε κάθε περιοχή υπάρχουν αρμόδια αστυνομικά όργανα αλλά και πολίτες που θα έπρεπε να πράξουν ως όφειλαν.
 3. Τέλος, σε μερικές πινακίδες παρατηρούμε την άσπρη μπογιά που αλλοίωσε το ΜΚ. Τι θα μπορούσε να πει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις? Όταν υπάρχει κενό εξουσίας στην εφαρμογή του Νόμου αναλαμβάνουν να το "κάνουν" οι πολίτες με τον τρόπο τους? Για να φανταστούμε όμως μια οικογένεια σκοπιανων που έρχεται στην χώρα μας έχοντας την πινακίδα, που τους όρισε η εθνικιστική τους κυβέρνηση, δίχως την δική του επιλογή, να διαπιστώνει επιστρέφοντας στα σύνορα, για να επανέλθει στην χώρα του, ότι Έλληνες πολίτες τους την κατέστρεψαν. Τόσο δύσκολο είναι για μερικούς να πάρουν ένα τηλέφωνο στην Άμεση Δράση (100) και σε 10 το πολύ 15 λεπτά να επιληφθεί, αναγκαστικά πια, μια αρμόδια αρχή με το θέμα?
--------------


κλπ..............περισσότερες ΕΔΩ & ΕΔΩ
------------------------- 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin