Wednesday, July 25, 2012

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου για ρατσιστικό σχόλιο

Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,  ζήτησε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. 

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής: 
«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Η Βούλα Παπαχρήστου προκάλεσε με μήνυμα (tweet) το όποιο όπως είπε το είδε κάπου και το αντέγραψε (copy), ανεβάζοντάς το στο λογαριασμό της στο Tweeter. Το επίμαχο tweet:  «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!».

Η απάντηση της Παπαχρήστου:
«Έλεος δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και για αυτό το ανέβασα. Που να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό» τόνισε η Παπαχρήστου και κατέληξε «Πως γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω βούλγαρο προπονητή;». δήλωσε η αθλήτρια στο  sport-fm.gr 

express gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin