Wednesday, July 18, 2012

Πιθανή η παράταση της πληρωμής του ομολόγου των 3,2 δισ. ευρώ

Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της παράτασης για την Ελλάδα της αποπληρωμής του ομολόγου αξίας 3,2 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου.
Στη σιωπηρή μετάθεση της πληρωμής του ελληνικού ομολόγου των 3,2 δισ. ευρώ, που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου, προσανατολίζεται η ΕΚΤ, καθώς η επόμενη δόση του μηχανισμού στήριξης δεν αναμένεται να εκταμιευθεί εγκαίρως και οι πολιτικές διεργασίες για τη λήψη δανείου - γέφυρας (bridge loan) για να καλυφθούν οι πληρωμές ομολόγων δεν έχουν τελεσφορήσει. Πάντως, εάν η ΕΚΤ δεν κάνει άμεσα απαιτητή την πληρωμή τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την Αθήνα.

«Οι δανειστές έχουν μεν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να βρει μια λύση για την περαιτέρω χρηματοδότησή της, αλλά παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος βοήθειας θα ληφθούν μόλις τον Σεπτέμβριο. Μια δυνατότητα θα ήταν να δεχτεί η ΕΚΤ καθυστέρηση στην αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει τον Αύγουστο» σχολιάζει σχετικά η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin