Wednesday, October 30, 2013

Αξίζει/ Άξιζε το Νόμπελ Ειρήνης;

Η Διεθνής Αμνηστία παραπέμπει στο δράμα που καθημερινά συντελείται στη Μεσόγειο
Αξίζει στην ΕΕ το Νόμπελ για την Ειρήνη που θα της απονεμηθεί σήμερα;. Πολλοί αμφισβητούν την επιλογή. Μεταξύ αυτών η Διεθνής Αμνηστία που επικρίνει την πολιτική της ΕΕ έναντι των προσφύγων.

Η Διεθνής Αμνηστία παραπέμπει στο δράμα που καθημερινά συντελείται στη Μεσόγειο. Υπενθυμίζει τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες στις ακτές της Ιταλίας και της Ισπανίας σε μια εποχή που ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά στα συμφραζόμενα των γεγονότων που συγκλονίζουν τη βόρεια Αφρική. Η ΕΕ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε μια ενιαία πολιτική ασύλου και μετανάστευσης. Οι χώρες-μέλη της αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις ανάγκες των προσφύγων και την διαχείριση του προβλήματος. Υπό την έννοια αυτή δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι δικαίως απονέμεται στην ΕΕ το Νόμπελ Ειρήνης, εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Βόλφγκανγκ Γκρεντς.
«Η ευρωπαϊκή πολιτική του αποκλεισμού είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι πεθαίνουν καθημερινά στη Μεσόγειο τόσοι άνθρωποι», λέει σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o κ. Γκρεντς.

Η ΕΕ τους αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως οικονομικούς μετανάστες

Ευτυχής δηλώνει ο Ζ. Μ Μπαρόζο για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης  
Ευτυχής δηλώνει ο Ζ. Μ Μπαρόζο για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης
Σύμφωνα με τον γγ της Διεθνούς Αμνηστίας, η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο Βόλφγκανγκ Γκρεντς υπενθυμίζει τη κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και στις ακτές της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Εκεί οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να επιλέξουν επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσουν στην Ευρώπη, με μικρές βάρκες που δεν αντέχουν στην κακοκαιρία. Αλλά ακόμη και όταν φτάσουν σε μια χώρα της ΕΕ δεν μπορούν πάντα να ελπίζουν σε μια δίκαιη επεξεργασία της αίτησής τους για παροχή ασύλου. Όπως εξηγεί ο Βόλφγκανγκ Γκρεντς, οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι άνδρες ηλικίας 16-30 ετών, οι οποίοι ζητούν εργασία και για τον λόγο αυτόν η ΕΕ τους αντιμετωπίζει ως οικονομικούς μετανάστες και όχι ως πρόσφυγες που διώκονται ή υποφέρουν από πολέμους και συγκρούσεις.
Αλλά ακόμη και στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, διαπιστώνει τεράστιες ελλείψεις η Διεθνής Αμνηστία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πολιτικής κάποιων χωρών-μελών έναντι των Ρομά. Σε πολλές χώρες οι Ρομά δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης. Δεν έχουν δουλειά και κατοικία, όπως οι άλλοι πολίτες. Και όχι μόνο. Σε πολλές χώρες εντείνονται οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους. Για όλα αυτά η ΕΕ δεν έχει απαντήσεις.

Νομπελίστες επικρίνουν την απόφαση

Η πράσινη ευρωβουλευτής Φραντσίσκα Κέλερ  
Η πράσινη ευρωβουλευτής Φραντσίσκα Κέλερ
 
Η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι η μόνη οργάνωση που αμφισβητεί την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ. Οι νομπελίστες Αντόλφο Πέρες Εσκιβέλ, ο αρχιεπίσκοπος Τουτού και η Μέριντ Μαγκουάιρ, σε επιστολή τους προς την Επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, υπογραμμίζουν ότι «η ΕΕ δεν ανήκει στους προμάχους της Ειρήνης».
Ακόμη και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση της επιτροπής. Κάποιοι βουλευτές δεν δίστασαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν κακόγουστο αστείο την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ. Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Φραντσίσκα Κέλερ, υπενθυμίζει ότι η πολιτική της ΕΕ στα πεδία της αγροτικής πολιτικής, του περιβάλλοντος και του εμπορίου συμβάλλει στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων σε άλλες χώρες του κόσμου.

Κανείς, ωστόσο, δεν αμφισβητεί την συμβολή της ΕΕ στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη μετά από δύο καταστροφικούς παγκοσμίους πολέμους. Όμως, αυτή η ιστορική επιτυχία δεν μπορεί να ακυρώσει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκαλεί η σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική. Υπό την έννοια αυτή, η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα πρέπει να συνοδεύεται και από μια υπόσχεση για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη δραστηριοποίηση.
Ralf Bosen/Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Ειρήνη Αναστασοπούλου
Deutsce Welle 
10/12/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΑ 2012:


8 comments:

  1. Κατάκοπη Ευρώπη.....

    Εξετάζοντας την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη διεύρυνση 2004/2007, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσης, διαπιστώνεται «κόπωση» στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

    Η ενωσιακή διαδικασία μοιάζει να έχει χάσει τη δυναμική της και να συνεχίζεται μόνο από κεκτημένη ταχύτητα.

    Τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ευρωζώνη, όπου η δημιουργία μηχανισμών διάσωσης και η προώθηση στενότερης συνεργασίας στην οικονομική πολιτική των κρατών-μελών αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση για να υπάρξει και να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα. Βεβαίως και στην περίπτωση της Ευρωζώνης διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση στη δημιουργία των κατάλληλων μηχανισμών, οι οποίοι δυστυχώς δεν είχαν προβλεφθεί, όπως θα έπρεπε, προκειμένου να λειτουργήσει μία νομισματική ένωση.

    Η σχετική σταθερότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες οφείλεται κυρίως στη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την προεδρία του Ντράγκι (απεριόριστη αγορά των ομολόγων των κρατών-μελών σε κρίση), παρά στην εμπιστοσύνη προς τους, υπό κατασκευήν, μηχανισμούς συντονισμού της οικονομικής (κυρίως δημοσιονομικής) πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

    Γενικότερα, όμως, στο επίπεδο των 27 χωρών-μελών, η Ε.Ε. φαίνεται «να σέρνει τα πόδια της» χωρίς καμία όρεξη και διάθεση να προχωρήσει στη διαδικασία της ολοκλήρωσης, όπως συνέβαινε π.χ. στη δεκαετία του '80 και του '90. Χαρακτηριστική αυτής της κατάστασης είναι η δήλωση της κυβέρνησης της Βρετανίας για διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της παραμονής ή της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε., έστω και αν αυτό μπορεί να αποτελεί διαπραγματευτική πίεση για να «παγώσει» κάθε ενοποιητική διαδικασία ή/και είναι προεκλογικού τύπου εξαγγελία για εσωτερικούς λόγους.

    Ο περισσότερο αψευδής μάρτυρας της «κόπωσης» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η σχετική απόφαση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της επταετίας 2014-2020, όπου πρώτη φορά παρατηρείται μείωση του συνολικού του ύψους. Η απόφαση είναι τόσο απαράδεκτη, ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία να τη δεχθεί, εφόσον δεν ανταποκρίνεται ούτε στις εξαγγελίες ούτε στις ανάγκες της Ε.Ε.

    Είναι πραγματικά παράδοξο σε μια περίοδο όπου χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, η αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της γενικευμένης ύφεσης και της υψηλής ανεργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να αποφασίζεται η μείωσή του. Ετσι, η ακολουθούμενη στην Ευρωπαϊκή Ενωση νομισματική ορθοδοξία, με μικρές παρεκκλίσεις, επιπλέον συνοδεύεται και από δημοσιονομική λιτότητα τόσο από τα κράτη-μέλη όσο και από την Ενωση, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στις ΗΠΑ.

    Ούτε τα «δάκρυα» για την αύξηση της ανεργίας στην Ευρώπη, ούτε η περίφημη ευελιξία της αγοράς εργασίας και η επαγγελματική κατάρτιση των νέων, αρκούν για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται μια γενναία πολιτική δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σ' ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία και να αυξηθεί η απασχόληση. Για να υπάρξουν όμως δημόσιες επενδύσεις χρειάζονται δημόσιες δαπάνες από τον κοινοτικό και από τους εθνικούς προϋπολογισμούς ή τουλάχιστον ευρωπαϊκά αναπτυξιακά ομόλογα. Ταυτόχρονα, για να παρακινηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, εκτός από το κατάλληλο περιβάλλον κερδοφορίας (απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, χαμηλό κόστος εργασίας, άνοιγμα αγορών, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) χρειάζεται και νομισματική χαλάρωση, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην οικονομία.

    Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Η γερμανικής έμπνευσης «ασθμαίνουσα» πορεία της Ευρώπης συνεχίζεται παρά τις αντιρρήσεις της οικονομικής θεωρίας και τα αντίθετα διδάγματα της ιστορικής εμπειρίας. Ας ελπίσουμε ότι η πορεία αυτή δεν θα οδηγήσει στα βράχια.

    Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργού
    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=344320

    ReplyDelete
  2. Juncker: Los 'demonios' de una guerra europea 'están sólo durmiendo'



    El primer ministro de Luxemburgo y antiguo jefe del Eurogrupo, Jean-Claude Junker, cree posible que la crisis europea derive en una futura guerra, según ha advertido a la revista alemana 'Der Spiegel'.

    "Quien crea que la eterna cuestión de guerra y paz en Europa no podría volver a darse, estarían completamente equivocados. Los demonios no han desaparecido, están sólo durmiendo, como demostró la guerra en Bosnia y Kosovo", comentó en relación a los efectos que la crisis ha provocado en la sociedad.

    "El modo en el que algunos de la política alemana se han referido a Grecia, un país duramente golpeado por la crisis, ha dejado profundas heridas en la sociedad helena. Del mismo modo me espantó ver a manifestantes en Atenas recibiendo a la canciller alemana, Angela Merkel, con uniformes nazis. De repente resurgen resentimientos que se pensaba que habían quedado completamente atrás. También la campaña electoral italiana fue excesivamente anti-alemana y anti-europea", reflexionó.

    Juncker volvió a recordar la importancia de estar todos unidos: "Es la única oportunidad que tenemos de no quedar al margen en el mundo. Los jefes de gobierno de Francia, Alemania y Gran Bretaña son conscientes de que su voz sólo es escuchada a nivel internacional porque es transmitida a través del megáfono de la Unión Europea".

    De cara a las recientes elecciones italianas, para el ex jefe del Eurogrupo el resultado no se puede interpretar en primer lugar como un voto contra el euro y la política de reformas europeas.

    "Beppe Grillo es, sobre todo, un crítico de la clase política de su país. Silvio Berlusconi prometió a los ciudadanos bajar los impuestos. El partido, que se posicionó en Italia fuertemente contra el euro fue la Lega Nord, que perdió muchos votos", afirmó.

    Asimismo, volvió a recordar que no existe ningún otro camino que el de una política sólida de presupuestos por mucho que pueda resultar impopular. "No se puede hacer mala política sólo por el miedo de no volver a salir reelegido. Quien gobierna debe asumir la responsabilidad de sus país y de Europa", agregó.

    http://www.elmundo.es/elmundo/2013/03/10/internacional/1362928129.html
    10/3/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιούνκερ: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου στην ευρωζώνη...Συνέντευξη στο Der Spiegel....

      O πρώην πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πιστεύει ότι η κρίση στην ευρωζώνη, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μελλοντικό πόλεμο στη γηραιά ήπειρο.

      Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Γιούνκερ μιλά για την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ενώ θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων.

      «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται, όπως φάνηκε και από τον πόλεμο στο Κόσοβο και τη Βοσνία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

      Στην ίδια συνέντευξη στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην χώρα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, της έχει αφήσει βαθιές πληγές (διαβάστε εδώ σχετικά).

      Πάντως, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς, και τονίζει ότι δεν επιτρέπεται να ακολουθεί κανείς λάθος πολιτική από φόβο μήπως δεν επανεκλεγεί.

      Τέλος, δηλώνει ότι θα στηρίξει την Άνγκελα Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία.

      «Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω» αναφέρει στο γερμανικό περιοδικό.

      http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=263024
      11/3/13

      Delete
    2. Barroso advierte que el mayor riesgo de Europa ya no es económico sino político...

      El discurso europeo ha cambiado radicalmente en el último año. Si antes el mayor desafío era evitar una fractura de la zona euro, hoy los líderes europeos empiezan a hablar de recuperación económica y de los primeros resultados que están dando las políticas aplicadas desde que comenzó la crisis.

      Ésa es la gran baza que jugará la clase política europea de cara a las elecciones europeas del próximo año. Y un buen termómetro para medir ese cambio de tono es el debate sobre el estado de la Unión, donde el presidente de la Comisión Europea, José Manuel Durão Barroso, ha sacado pecho de las medidas que ha adoptado hasta ahora la UE para poner fin a la crisis: "La recuperación en Europa está cerca", ha vaticinado el jefe del Ejecutivo comunitario, quien ha puesto como ejemplo a España y las "grandes reformas" que se han llevado a cabo y que han conseguido disparar el volumen de las exportaciones hasta su nivel más alto desde que se introdujo el euro.

      Superada ya la peor parte de la crisis, Barroso ha recordado que en medio de esta "frágil recuperación" el mayor riesgo que existe en Europa es de carácter político. "En los últimos años hemos visto que las grandes reformas siempre han castigado a los Gobiernos", ha dicho a modo de recordatorio de lo que puede ser el resultado de las próximas elecciones europeas. Por eso ha expresado su rechazo a las "alternativas extremistas y populistas" que han culpado a Europa de todos los problemas.....http://www.elmundo.es/elmundo/2013/09/11/union_europea/1378888904.html
      11/9/13

      Delete
    3. L’Europe en proie à l’angoisse et au spectre de la guerre ...

      Une exposition présentée à Rome, L’Âge de l’angoisse : de Commode à Dioclétien, ne pouvait mieux illustrer, sans le vouloir, l’esprit du temps. Les empereurs romains auraient toutefois peine à s’imaginer jusqu’à quel point les choses se détériorent sous la gouverne de l’UE.

      Le face-à-face extrêmement tendu entre le chef de l’Eurogroupe, Jeroen Dijsselbloem, et le nouveau ministre grec des Finances, Yanis Varoufakis, donne la mesure de l’affrontement. L’UE n’acceptera pas de mesures unilatérales de la Grèce et la Grèce n’acceptera pas de prolongation du plan de sauvetage ou les diktats de la troïka (UE, BCE, FMI).

      L’affrontement est déjà entré dans la légende. Après que Varoufakis est resté ferme dans son refus de discuter avec la troïka (fini, le terrorisme économique), à la fin de la conférence de presse à Athènes, Dijsselbloem lui a glissé quelques mots à l’oreille, que les fonctionnaires grecs ont interprété comme une réplique à la Pulp Fiction, genre Je vais t’la jouer à la flamme bien moyenâgeuse.

      Nous assistons donc à un duel opposant Athènes aux Maîtres de l’Univers (division UE). Des observateurs indépendants seraient tentés de voir là un Persée post-moderne tentant de décapiter la Méduse de l’UE, un monstre si terrifiant qu’aucun être vivant ne peut soutenir son regard sans être changé en pierre...................http://www.elcorreo.eu.org/L-Europe-en-proie-a-l-angoisse-et-au-spectre-de-la-guerre?lang=fr
      2/2/15

      Delete
    4. "L'Etat Islamique comme l'ennemi numéro un de l'Europe, et au-delà" selon Juncker ...

      Le président de la Commission européenne, Jean-Claude Juncker, a affirmé considèrer l'Etat Islamique comme l'ennemi numéro un de l'Europe, à l'instar du président français François Hollande. Il s'est toutefois gardé de s'exprimer en termes de guerre lors d'un échange avec les citoyens à Bruxelles mercredi.

      L'effroi suscité en Europe par les attentats de Paris, a monopolisé de débat citoyen auquel participait Jean-Claude Juncker mercredi au Palais des Beaux-Arts (Bozar).

      Guerre ou pas guerre?

      "Est-ce que l'Europe est en guerre?" se sont inquiétés les journalistes animant le débat. "Nous sommes aux prises avec une confrontation qui va durer et qui produira de nombreuses conséquences. Tous les pays européens doivent être solidaires de la France - ce qu'ils font - mais je n'aime pas utiliser des termes dont je ne mesure pas les prolongements", a répondu le président de la Commission européenne. "Ca aide qui de parler de guerre?", a encore lancé le Luxembourgeois.

      "Comme François Hollande, je considère l'Etat Islamique (EI) comme ennemi numéro 1 de l'Europe et au-delà. Donc il faut réunir tous les moyens pour mettre un terme à cette barbarie galopante", a-t-il encore précisé.

      "Les grandes nations que l'Europe, les Etats-Unis et la Russie doivent travailler ensemble quand il faut combattre le fléau de l'EI. Il faut mettre de coté tous les problèmes que nous pouvons avoir entre nous pour nous concentrer sur ce problème majeur, qui, si nous ne le réglons pas va nous conduire au bord de l'abîme", a observé M. Juncker, ajoutant encore qu'il ne peut y avoir "d'architecture sécuritaire en Europe sans une participations accrue de la Russie.".........http://www.rtbf.be/info/dossier/attaques-terroristes-a-paris/detail_l-etat-islamique-comme-l-ennemi-numero-un-de-l-europe-et-au-dela-selon-juncker?id=9140645
      18/11/15

      Delete
  3. Jean-Claude Juncker: «Les Européens n’aiment pas l’Europe»...

    Le président de la Commission européenne a reçu Le Soir dans son bureau du Berlaymont ce 21 juillet. Jean-Claude Juncker est revenu pour la première fois en interview sur l’accord avec la Grèce. « On a évité le pire, non pas parce qu’on était excessivement sage mais parce qu’on avait peur. C’est la peur qui a permis l’accord. Après la peur, il y a toujours le soulagement », explique le Luxembourgeois.

    Il estime aussi que « la Grèce a tort de se sentir humiliée, parce que, notamment, la Commission a tout fait pour arrondir les angles ». Le président de la Commission se dit « inquiet sur le futur des choses », non pas sur le cas précis de la Grèce mais pour l’Europe car il a constaté « comme sur la migration, une rupture factuelle des liens de solidarité ».

    Il pointe du doigt « les vieux démons, les ressentiments nationaux contre les autres qui sont toujours vivants ». Et il va encore plus loin expliquant que « les Européens n’aiment pas l’Europe, qui est en mal d’explications. La construction européenne, née de la volonté des peuples, est devenue un projet d’élite, ce qui explique le fossé entre les opinions publiques et l’action européenne. » ................http://www.lesoir.be/942565/article/actualite/union-europeenne/2015-07-21/jean-claude-juncker-europeens-n-aiment-pas-l-europe
    22/7/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jean-Claude Juncker im Interview: "Die alten Dämonen sind zurück"...

      In die Zukunft blickt EU-Kommissionschef Juncker mit einem mulmigen Gefühl. Ihn beunruhigt das Revival nationalistischer Ressentiments. Ein Gespräch über Athen, Europa und den Hass auf Deutschland.

      Mit militärischer Musik im Hintergrund empfängt der Präsident der Europäischen Kommission, Jean-Claude Juncker, zu einem ausgiebigen Gespräch in seinem Büro im Brüssler Gebäude der EU-Kommission, dem Berlaymont. Acht Tage nach dem Marathon-Gipfel, bei dem Griechenland einen Deal mit seinen internationalen Gläubigern schloss, zieht der Präsident der EU-Kommission zum ersten Mal Bilanz über die Verhandlungen mit der Regierung in Athen. Dabei sei einiges schiefgelaufen, räumt Juncker ein – in Athen, aber auch in Brüssel. Ein Gespräch über die Lektionen aus den Fehlern..................http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/7019182/-die-alten-daemonen-sind-zurueck-.html
      22/7/15

      Delete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin