Friday, July 20, 2012

Δηλώσεις του Σίμον Ο' Κόνορ Κομισιόν: Αναζητάμε «τεχνική λύση» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αναμένεται να εξαντληθούν προς το τέλος του καλοκαιριού, και οι διεθνείς πιστωτές της εργάζονται σε μια «τεχνική λύση» για να κρατήσουν την χώρα βιώσιμη μέχρι τον Αύγουστο, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι να ολοκληρωθεί η επιτόπια έρευνα των απεσταλμένων της Τρόικας και να εγκριθούν τα ευρήματά της, κάτι που θα συνεχιστεί και μέσα στον Αύγουστο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σίμον Ο' Κόνορ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,1 δισ. ευρώ[1] που διακρατείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χώρα θα αναζητήσει ένα bridge loan για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Αυγούστου.


Ο Σίμον Ο' Κόνορ δήλωσε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις 17 χώρες του ευρώ, «να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα συναντήσει προβλήματα αναφορικά με τις ανάγκες της σε ρευστότητα στη διάρκεια του Αυγούστου»...


Διαβάστε περισσότερα εδώ(capital.gr)

----------------------------
 
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin